Vellykket åbnings- og årsmøde i Distrikt Storå den 20.08.2020

Kenneth M Pedersen i sit MAF-fly

Y`s Men`s klubberne I Distrikt Storå  har holdt et vellykket åbningsmøde i Haderup Kultur-og Idrætscenter. Mødet indbefattede også distriktets årsmøde, som var udsat fra foråret p.g.a. Coronakrisen.

Det var Aulum Y's Men's Club, der stod for arrangementet, og 136 deltog i mødet, hvor man var placeret ved runde borde i hallen og med god afstand i bedste Coronastil med adgang til spritdispensere m.v.
Først kunne man glæde sig over en lækker middagsbuffet kreeret af Haderups dygtige ”køkkenchef” Kirja Lundager.

Foredrag ved pilot fra MAF
Herefter var der et spændende foredrag ved pilot i MAF, Kenneth Vittrup Pedersen, der siden foråret 2018 sammen med sin kone og tre børn har boet i Madagaskar. De sidste måneder har de dog været hjemme p.g.a. Corona.
Mission Aviation Fellowship (MAF) er en international, fælleskirkelig missionsorganisation, som yder effektiv flytransport til hospitaler, nødhjælpsorganisationer, lokale kirker og missionsselskaber i 28 lande i fire verdensdele.
Kenneth Pedersen arbejder som nævnt som  pilot for MAF i Madagaskar, og han beskrev i tale og billeder de særlige forhold og udfordringer, der findes i dette store, fattige øsamfund, som har en meget svagt udviklet infrastruktur. Farbare veje strækker sig ofte kun få kilometer udenfor byerne, så transport over landjorden kan tage flere dage. Hvis man skal bringe nødhjælp ud, hente syge eller sårede mennesker ind til lægebehandling – eller bringe lægen ud – er eneste mulighed brug af fly. MAFs to små fly har derfor fuldt op at gøre. Når et fly når frem kan piloten så blot håbe på, at landingspladsen ikke er fyldt af mennesker, dyr eller andre aktiviteter! Landingspladserne var af svingende kvalitet men dog oftest brugbare, hvis de altså ikke midlertidigt er inddraget til andet formål…

Årsmøde
Efter ovenstående gennemførtes distriktets årsmøde. Den afgående distriktsguvernør (DG) Jens-Carl Nielsen fra Ikast aflagde beretning for et lidt anderledes klubår med aflyste møder og arrangementer.

Aftenen sluttede med distriktsoverdragelse, hvor Niels Hansen, Aulum Y`s Men`s club tiltrådte som DG for det netop påbegyndte klubår.

Distrikt Storå består af 14 Y`s Men`s klubber i Holstebro-Herning-Ikast-området.

Tilbage til nyhedslisten